Vi är ett antal personer, som är intresserade av miljö, natur och hälsa, samt av hur allt hänger ihop.

Med bloggen (((EKO)))mat vill vi diskutera matens betydelse för hälsan. Vi tror på närodlat och ekologiskt. Vi tror på den läkande effekten av hos naturliga och beprövade råvaror, råvaror som använts lokalt under tusentals år.

Vi vet hur viktig mikrokulturen i marken är för att producera den viktiga, livgivande mikronäringen! Vi vet att det ekonomiska samhället och dess massmedia inte jobbar för detta ändamål. Även jordbruken styrs av ekonomiska media, vilket är förklaringen till det vansinne som besprutning och GMO oftast innebär. Din hälsa och Välmående får Du/Vi forska fram själva. Det behövs inte många kvadratmeter ekoodling för att motsvara hektar av besprutade grödor! Därför kommer vi också prata en hel del om odling här när säsongen kommer.

Även “krukodling” kan spara många kronor och steg till affären. Hela året!…… Förgroning är också en konst som förbättrar näringsupptaget avsevärt. Flera sätt i tillagning m.m.

Vi hoppas också kunna samverka med gårdsbutiker kompletterat med grossister för ekologiska varor. Vi jobbar på att få igång lokala distributioner från gårdsbutikerna till närliggade kunder genom detta samarbete och genom (((EKO)))klubben.

Kom gärna med förslag!


Kommentarer

Om oss — Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

xxpkU3

Please type the text above: